Behandlingar

      ~Under rubriken "om mig" finner du min utbildningshistorik~

 

Öppetider: Utöver dagstiderna erbjuder jag även Kvälls samt helgtider och de varierar från vecka till vecka, beroende på när min man jobbar. 

Erbjuder 1-3 kväll/helgtider i veckan. 

 

Jag erbjuder ett brett utbud med friskvårdsbehandlingar och jag brinner för varje enskild behandlingsform. Man kan jobba med kroppen och sinnet på så många olika sätt. Vad är du ute efter för effekt? Vilken behandlingsform dras du till? Det brukar stämma!

Jag har många kombobehandlingar mellan de olika behandlingsformerna, se bokadirekt för info o bokning. 

 

Boka din behandling via bokadirekt.se

Frigörande andning

Det finns många unika andningstekniker och alla har sina egna syften och funktioner. Just under en frigörande andning session så frigör du det som håller dig tillbaka i livet! ”Bara” genom att ligga och andas kopplade andetag! Ett inre rum av frid skapas och du blir medveten om känslor och tankar som styr och hindrar dig från att verkligen leva i glädje. Med den insikten kan du ändra dina begränsande tankar om dig själv och få full tillgång till dina sanna resurser. När din kropp inte längre behöver hålla tillbaka gamla känslor blir du mer avslappnad och sann. 

Min funktion är att finnas där för dig och att få dig att ”andas igenom din cykel”. För mig är frigörande andning session som att komma till mitt visdomensland och en av de starkaste, härligaste och jobbigaste friskvårdsmetoder jag har testat! Älskar det!

"Under en frigörande andnings session syresätter du kroppen mer än vanligt och tar också in livsenergin. När syret och livsenergin ökar och flödar friare i kroppen påverkas de mentala, fysiska och själsliga blockeringar du har."

Erbjuder enskild och parandning.

 

/64a6edbc-3302-43e5-97a5-a505e8bc42e2.jpg

 


Reiki-healing

Min första kurs (efter massagen) var Reiki 1, 2003 och vilka underbara dörrar det öppnades för mig. Jag började med självhealing och på andra. Jag fortsatte med steg 2 så jag även mer tydligt kunde ”skicka” healing på distans. Har du inte testat det och är skeptisk! Helt förståeligt! Testa och upplev! Sedan gick jag Reiki Master stegen hos Anna-Lena Wikström.

Under Reikisessionen lägger jag mina händer på olika punkter på din kropp, antingen enligt ett standardschema eller efter dina behov. Jag upplever att Reiki är otroligt avslappnande. Och i den avslappningen sker enormt mycket läkning. En ljus lätthet i en stärks och våra chakran balanseras. Allt är dock färskvara på så sätt att livet fortsätter att påverka oss och våra lager av läkning är som en lök. Skal för skal tills man kommer in till kärnan! Qi flöde!

Reiki är godkänt som friskvård av Skatteverket. 

"Reiki ger påfyllning av livsenergi (Reiki betyder Rei = universiell och Ki = livsenergi). Detta skapar en djup avslappning som löser upp spänningar. Kroppen får möjlighet att återhämta och läka sig själv, både fysiskt och mentalt."

Erbjuder enskild session och distanshealing.

/85c8edc5-1eb0-4eff-aebf-1d4203f3b0b0.jpg

 

 


Healing-massage

Ibland vill man inte bara ha healing utan även beröring då är denna kombination av djupavslappnande massage med ekologisk rogivande massageolja, tex lavender och balanserande chakrahealing perfekt. Jag använder varma lavastenar och eteriska oljor från Young living under behandlingen för att stärka upp det som just du behöver. Du frigörs från stress och detta ökar immunförsvaret och stärker din förmåga till självläkning.

"Denna form av massage är ett mycket mjukt sätt att lösa upp fysiska som psykiska spänningar. Kombinationen av healing och massage löser upp både muskulära och känslomässiga spänningar och kan sätta igång den personliga utvecklingen."

Utöver Reikikurserna har jag även gått kurser i ängla-healing och änglakanalisering hos Maria Hope Rosenlind. Det förstärker kärleken under sessionen, och 2017 knöt jag säcken mellan massage och healing med en kurs hos Drömtida; Sanna-Mi.

Oavsett vilken behandling du väljer hos mig får du under tiden ligga på min infrarödamadrass med ametiststenar. Fördelar är bla att den hjälper till att reducera smärta och stärker immunförsvaret. Lindrar inflammationer, stela leder och muskelsmärta. Även avslappnande och lindrar stress och har en effektiv detox, understöder att få ut gifter och slaggprodukter ur kroppen. De varma stenarna ger en djup avslappning, minskar stress och spänningar.

/8f26b580-0aa4-4977-a498-33f2f52b7dcc.jpg

 


Klassisk massage

Min erfarenhet av att ge klassiskmassage är att folk söker för olika anledningar. Därför erbjuder jag olika varianter av beröring.
Klassisk massage sätter igång cirkulationen och forslar bort slaggprodukter. Även av en klassisk svensk massage kan man få olika hårt, det är du som kund som bestämmer vilket tryck som känns bäst för dig.

Här kan man välja mellan:
-Ryggmassage- vem har inte stress eller felbelastningsaxlar.
-Rygg, axel och dekolletagemassage (övrebröstmuskelatur) För att balansera uppfram och baksida, samt flödet ut i armarna.
-Fotmassage- vi går på våra fötter hela dagarna och fötterna kan påverka hela vår kropp.
-Ansiktsmassage- vi har mer spänningar i ansiktet än vad vi är medvetna om och när de släpper ser vi gladare ut.
-Helabaksidan; baksidaben, säte, rygg och nacke. Vi är överlag mer spända på baksidan än framsidan.
-Fot- och ryggmassage; en underbar kombination som bringar djupavslappning.

Eller varför inte boka en helkropp, jag tar tid på mig så jag verkligen hinner att gå igenom hela kroppen.

På bokningssidan finner du behandlingskombinationer med HotStone, yogamassage och koppningsmassage; se under respektive kategori på Bokadirekt.

/12e6ef5f-a380-4024-a153-4d264d848bae.jpg

 


Taktil Stimulering

Vissa föredrar en mer muskulär massage andra mer beröring. Båda underbara på sina egna sätt! Här knådas inte musklerna utan man blir berörd på det taktila sinnet! Efter ett bestämt schema över hela kroppen blir du harmoniskt medveten om dina kroppsdelar. Hur långa, breda de är och hur de sitter ihop med varandra! Som den svenska klassiska massagen är världsberömd är även taktil stimulering en svensk metod! Att bli medvetet berörd ”ger en känsla av att bli sedd” på djupet! I den känslan skapas avslappning, trygghet och glädje till livet.

Taktil Stimulering används bl.a för att;

  • öka kroppsuppfattningen
  • stärka bindning mellan föräldrar/barn/partners
  • öka kommunikationen
  • förbättra mag- och tarmfunktionerna
  • öka immunförsvaret
  • lindra smärta
  • skapa lugn och ro

Jag gick själv på taktil när jag var gravid, framför allt som höggravid och upplevde det helt fantastiskt i den processen. Både för stunden och även bygga upp oxytocinet inför förlossningen. Det rekommenderar jag enormt starkt! Älskar att ge den känslan vidare till gravida.

 

 


Asiatisk yogamassage

Under en yogamassage ligger du på min infrarödavärmedyna (om du vill) på en madrass golvet med bekväma/mjuka kläder på (jag har kläder till låns). Jag kommer att trycka på dina energilinjer, stretcha och knåda dig med mina händer, fötter, armbågar och ibland med mina knän. I syfte att öppna upp energiflödet i dig, släppa dina spänningar och på så sätt kan du få en djupare kontakt med kroppen och essensen av dig. Balanserande!

 

"Asiatisk YogaMassage är en terapeutisk form av thaimassage med influenser från ett flertal andra behandlingsformer. Kombinationen av de olika metoder som används i Asiatisk YogaMassage gör den till en unik, djupgående och effektiv massagebehandling."

 Utbildat mig hos Tina! www.asiatiskyogamassage.se

 

/834df01c-99f5-492b-aeb1-6dd7938f6f02.jpg

 


HotStone massage

Om du gillar värme och dessutom massage då kommer du att älska Hot Stone massage. Förutom att lavastenarna är varma och på så sätt ger avslappning och utrensning är de även energigivande och jordande. Man får kontakt med moder jord. Värmen hjälper även porerna att öppna upp sig och man tar till sig egenskaperna av massageoljan på ett kraftfullare sätt.

"Hot-Stone massage går tillbaka mer än 3000 år sedan då denna massagemetod användes i det antika Kina och Indien. Metoden härstammar från den kinesiska medicinen och den japanska massagen. Man arbetar med kroppens energibanor och meridianer för att lösa upp blockeringar och skapa balans i kroppen."

Här kan man välja om man önskar klassiskmassage varvat med Hot Stone eller enbart Hot Stone massage, se de olika alternativen på bokadirekt. Finns nu även kombination med koppningsmassage samt yogamassage.

/dbe28bf3-8acd-49b5-8186-ce39751553bc.jpg

 

_____________________________________________________________________________

Medicinsk aromaterapi; regndroppsmassage

kallas även för regndroppstekniken, regndroppsbehandling eller Raindrop Technique.

Tekniken är ett samspel mellan användandet av eteriska oljor från Young Living och reflexologi. Regndroppstekniken är både en kraftfull och mjuk behandlingsform.

De 9 oljor som ingår i den klassiska regndroppsmassagen är bl a virus- och bakteriedödande och även antibakteriella och därmed effektiva mot exempelvis infektioner i kroppens vävnader.
Oljorna är: Valor, Oregano, Timjan, Basilika, Cypress, Vintergröna, Mejram, Pepparmynta och Aroma Siez.

Tekniken Vita Flex är en sorts akupressur och är ett komplett vetenskapligt system av punkter som frigör läkande energier inom oss. Det är en grundteknik i Regndroppsmassagen och betyder ”vitality through the reflexes”.

Under sessionen kommer jag först att jobba på ryggradens Vita Flex-zon i hålfoten, sköldkörteln och hjärnan på stortån i ett upprepande mönster, tre upprepningar med de samtliga 7 rena oljorna. 
Därefter droppas samtliga oljor över ryggen och masseras in med fjäderstrykningar, en form av taktil effleurage (i syfte att ge djup avslappning samt öppna upp vävnaden så upptaget av oljorna blir maximalt) och tillhörande massagegrepp i ett speciellt schema som hjälper till att öppna upp flödet längst ryggraden och energin ut i hela kroppen.


Oljorna har även en stärkande effekt på immunförsvaret och genom doftsinnet påverkar det även känslocentret i hjärnan. En bra behandlingsform vid oro och stress.

Utöver den klassiska regndroppsmassagen som grundades för att hjälpa till vid skolios och andra ryggbesvär finns även mental och andlig regndroppsmassage. 

/1ccc19b4-2010-44ba-905c-72bc405d8617.jpg
_______________________________________________________________________________

 

Koppningsmassage

Koppningsmassage är en form av bindvävsmassage. Koppan skapar ett undertryck som hjälper till att få igång cirkulationen i kroppsvävnaden, samt släpper på spänningar. Koppningsmassage kan hjälpa till att släppa på spänningar och stelhet. Massagen hjälper också musklerna att slappna av, den lindrar muskelvärk, ledvärk, kronisk smärta och svullnader. Koppningsmassage ökar även blodgenomströmningen, frisätter slaggprodukter och den sänker nervspänningar i kroppen. Det finns lite olika typer av koppningsteknik. I denna behandling är kopporna i rörelse, i första hand. Det är en effektiv och lindrig metod och har sitt ursprung inom traditionell kinesisk medicin.

 Huden blir len och fräsch
 Binväv mjuknas upp
 Renande effekt på kroppen eftersom den avlägsnar gifter, överskottvätska och slaggprodukter
 Djupgående muskelspänningar löses upp på ett behagligt sätt
 Flödet i lymf- och blodsystem förbättras och det ger ett friskare och aktivare immunförsvar
 Ledbesvär minskas

/273f55e1-e065-4277-95d4-4ef326955a51.jpg

 

____________________________________________________________________________

Genom att kombinera Reiki och trumma skapas Reiki Drum Technique, en metod där jag använder trumman för att introducera Reiki-energi i ditt energifält för att åstadkomma djup avslappning och därigenom släppa djupt sittande spänningar. Trumrytmen påminner kroppen om dess optimala vibration. "Det har gjorts många vetenskapliga forskningsstudier för att upptäcka effekten av ljud och trumspel har på människokroppen och psyket. Forskning har visat att även trumma under en kort tidsperiod kan inducera ett alfatillstånd, hjärnvågor förknippade med välbefinnande och eufori. Att trumma hjälper människor att uttrycka och ta itu med känslomässiga problem, vilket hjälper till att ta bort blockeringar och producerar känslomässig frigörelse."
Här kan du välja mellan
1: Reiki Drum Journey,
2; Reiki Drum Mental/Emotional Reprogramming eller
3; Reiki Drum healing.
Mer info kommer om de olika.

 

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Lymfmassage

Lymfmassage kan hjälpa vid svullnad i kroppen, stram bindväv och smärta som orsakas av tröghet i lymfan. Lymfmassage är en snäll massage och jag stimulerar lymfsystemet genom att jobba i lymfflödets riktning med början vid nyckelbensgroparna.
Metoden kan också hjälpa efter brännskador och operationer – många har fått fin hjälp av massagen efter bröstcanceroperation.
Lymfsystemet är en del av vårt immunförsvar och dess uppgift är att föra bort överskottsvätska, inflammationsämnen, bakterier, virus och slaggprodukter. Tröghet i lymfsystemet kan visa sig genom smärta, vätskeansamling, övervikt, stram bindväv, ovanliga veck och gropar i huden.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Facebook

 

Välkommen!

 

Kolla Bokadirekt för aktuella erbjudanden!

Det finns ett väntrum utanför behandlingsrummet! Där är du välkommen att slå dig ner inför din tid.

Jag använder gärna munskydd/munvisir om så önskas!


~~~

Oavsett vilken behandling du väljer hos mig får du under tider ligga på min infrarödamadrass med ametiststenar. Fördelar är bla att den hjälper till att reducera smärta och stärker immunförsvaret. Lindrar inflammationer, stela leder och muskelsmärta. Även avslappnande och lindrar stress och har en effektiv detox, understöder att få ut gifter och slaggprodukter ur kroppen. De varma stenarna ger en djup avslappning, minskar stress och spänningar.

~~~

Friskvård

Jag är ansluten till ePassi och Customer, så du är hjärtligt välkommen att boka din friskvård här. 

 

Skicka fortfarande ett mess om du får symtom samma dag som din bokning! Självklart ses vi bara om vi båda är friska!